Foto

Hout is een natuurproduct afkomstig van naaldbomen en loofbomen.

Meubelen van massief hout:
Onze meubelen bestaan voor 100% uit echt hout soms in combinatie met metaal of plaatwerk. Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: teak, acacia, populieren, rubberwood, eiken of iepen. De massieve houtsoorten worden indien gewenst door ons aangeboden met o.a.  een lak of een olie. Dit is per meubel verschillend. Ook bieden wij massief houten meubelen onbehandeld (puur natuur) aan. Hier leest u per houtsoort hoe u zelf uw meubel van onbehandeld massief hout kunt beschermen.

Luchtvochtigheid en temperatuur
Hout is een 100% natuurproduct en zal reageren op de omgeving. Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Wie een houten vloer heeft, weet uit ervaring dat deze gaat ‘werken’, vloerdelen gaan uitzetten.

Dit geldt óók voor uw houten meubelen. Daarom wijzen wij u op het belang van een juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Door sterke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid in huis, kunnen laden en deuren gaan klemmen, en/of kunnen krimpscheuren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de herfst en/of de winter als de centrale verwarming wordt aangezet. De werking van het hout behoort tot zijn natuurlijk eigenschappen en is derhalve geen reden tot reclamatie.

Tips & info
De optimale dagtemperatuur in huis ligt rond 21 graden Celsius, de nachttemperatuur rond 14 graden Celsius. Een goede luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor uw meubelen of vloer, maar ook zeker voor uzelf, uw huisgenoten en huisdieren! Enkele hulpmiddelen om te zorgen voor een constante luchtvochtigheid zijn: waterbakjes aan de verwarming of een luchtbevochtigingsapparaat. Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid goed in de gaten houden.

Om beschadigingen, vlekken of kringen te voorkomen, raden wij u aan om onderzetters en/of viltjes te gebruiken.