Hout is een natuurproduct afkomstig van naaldbomen en loofbomen.

Meubelen van massief hout:
Onze meubelen bestaan voor 100% uit echt hout soms in combinatie met metaal of plaatwerk. Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: teak, acacia, populieren, rubberwood, eiken of iepen. De massieve houtsoorten worden indien gewenst door ons aangeboden met o.a.  een lak of een olie. Dit is per meubel verschillend. Ook bieden wij massief houten meubelen onbehandeld (puur natuur) aan. Hier leest u per houtsoort hoe u zelf uw meubel van onbehandeld massief hout kunt beschermen.

Luchtvochtigheid en temperatuur
Hout is een 100% natuurproduct en zal reageren op de omgeving. Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Wie een houten vloer heeft, weet uit ervaring dat deze gaat ‘werken’, vloerdelen gaan uitzetten.

Dit geldt óók voor uw houten meubelen. Daarom wijzen wij u op het belang van een juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Door sterke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid in huis, kunnen laden en deuren gaan klemmen, en/of kunnen krimpscheuren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de herfst en/of de winter als de centrale verwarming wordt aangezet. De werking van het hout behoort tot zijn natuurlijk eigenschappen en is derhalve geen reden tot reclamatie.

Tips & info
De optimale dagtemperatuur in huis ligt rond 21 graden Celsius, de nachttemperatuur rond 14 graden Celsius. Een goede luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen belangrijk voor uw meubelen of vloer, maar ook zeker voor uzelf, uw huisgenoten en huisdieren! Enkele hulpmiddelen om te zorgen voor een constante luchtvochtigheid zijn: waterbakjes aan de verwarming of een luchtbevochtigingsapparaat. Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid goed in de gaten houden.

Om beschadigingen, vlekken of kringen te voorkomen, raden wij u aan om onderzetters en/of viltjes te gebruiken.

 
Steigerhout/Vuren/Grenen
Herkomst (o.a.): Europa, Houtnerf: Fijn, Originele houtkleur: Bleek tot geelbruin.
Wij werken met gebruikte steigerplanken

Afwerking van het hout:
- Onbehandeld, geen afwerking, puur natuur.
- Olie
- Beits

 Tips & info
Vuren- en grenenhout zijn relatief zachte naaldhoutsoorten. Deze houtsoort kan, indien onbehandeld, o.a. met een “beits” of "olie" worden beschermd of afgewerkt. Hierdoor blijft het “natuurlijke karakter” behouden of krijgt uw meubel een kleurnuance naar keuze in white-grey, antaciet of natuel wash, en wordt deze direct beschermd tegen invloeden van buitenaf, zo voorkomt u vlekken of kringen.

Let op!
Afhankelijk van welke beits of olie wordt gebruikt, zal er een andere houtkleur ontstaan.

Steigerhout waarom? 

* De planken zijn 3 cm dik en dus duurzaam...
* Er worden geen bomen speciaal voor gekapt...
* Wij werken alleen met de mooiste gebruikte planken waardoor onze meubels die eigentijdse schitterende uitstraling hebben. 
* Hebben de schoonheid en de robuste uitstraling van onbewerkt hout...
* Kunnen het hele jaar door in weer en wind buiten staan...

Steigerhout feiten

* Ons gebruikte steigerhout vind zijn oorsprong in de bouw. Daar worden nieuwe planken gedurende een langere tijd intensief gebruikt waardoor er sporen van slijtage, cement etc ontstaan welke zo typerend zijn voor steigerhout. Onze manier van werken zorgt ervoor dat de gebruikte look behouden blijft en dat onze meubels wel super glad afgewerkt worden.
* Steigerhout is en blijft een natuurproduct; houdt hier rekening mee...
Hout kan werken. Ondanks het drogen van ons hout waardoor het krimpen beperkt is; kan het zijn dat meubels onder invloed van temperatuur of vocht open gaan staan of gaan krimpen. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
 

Eiken (authentiek & populair)
Herkomst: Europa, Klein-Azië en Amerika , Houtnerf: Matig grof tot grof, Originele houtkleur: Geelbruin tot lichtbruin.

Wij werken met massieve eiken boomstambladen maar ook met rustiek A of B eikenhout.

Afwerking van het hout:
- Onbehandeld, geen afwerking, puur natuur.
- Gelakt, in kleurloze lak.
- Geolied, in kleur geolied of in naturel geolied.

Tips & info
Deze authentieke, sterke en populaire houtsoort kan, indien onbehandeld, o.a. met een “olie” worden beschermd of afgewerkt. Hierdoor blijft het “natuurlijke karakter” behouden en wordt deze direct beschermd tegen invloeden van buitenaf, zo voorkomt u vlekken of kringen.

Let op!
Afhankelijk van welke olie wordt gebruikt, zal er een andere natuurlijke houtkleur ontstaan.

 
Populieren (fijn en gelijkmatig)
Herkomst (o.a.): Europa (Roemenië), Houtnerf: Fijn en gelijkmatig, Originele houtkleur:Licht/geelbruin.

Afwerking van het hout:
- Geolied, meestal in een kleur geolied.
- Gelakt, in matte lak.

Onderhouds advies: Rubio Monocoat producten.
Rubio Monocoat draagt zorg voor hout, en dit houdt niet op na het plaatsen van de olie. Om geoliede oppervlaktes in topconditie te houden, voorziet Rubio Monocoat ook in een uitgebreid gamma onderhoudsproducten.

Tips & info
Populieren is een relatief “zachte” houtsoort en is veelal afgewerkt met een laklaag.